Странице

субота, 14. мај 2016.

Torta sa kikirikijem, puslicama...

Kora:

  • 2 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike mleka
  • 5 kašika skuvane kafe
  • 3 kašike mlevenog kikirikija
  • 2 kašike ruma

Fil:

  • 1/2 l slatke pavlake
  • 100 g mlevenog kikirikija
  • 80 g gotovih puslica (ukus po želji)
  • 100 g crne čokolade
  • 50 g bele čokolade
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 kašika ruma

...i još:

  • piškote

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i umutiti, da masa postane penasta. Dodati tečne sastojke: ulje, mleko, kafu i rum. Izmešati. Na kraju dodati brašno sa pecivom i kakaom, kao i mleveni kikiriki. Sve izmešati mikserom i staviti da se peče u kalup, br. 26, preko pek papira.
2. Fil: Umutiti čvrsto slatku pavlaku, uz dodavanje šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krupno izrendanu crnu i belu čokoladu, mleveni kikiriki, izdrobljene puslice i rum. Kašikom sve izmešati, da se sastojci sjedine.
3. Koru izvaditi iz kalupa, skloniti pek papir i staviti je u kalup, br. 28. Oko kore staviti piškote, provučene kroz mleko,pomešano sa rumom. Preko kore izručiti fil. Poravnati. Ukrasiti po želji. Ja sam izrendala crnu i belu čokoladu i poprskala sa rastopljenom crnom čokoladom.
4. Ostaviti u frižideru, da prenoći. Sutradan, izvaditi tortu, skinuti obruč od kalupa i uživajte uz zaista kremastu tortu.

Нема коментара:

Постави коментар