Странице

недеља, 08. мај 2016.

Đuveč sa svinjskim mesom i povrćem


Potrebno je :

1 kg svinjskog mesa od buta
300 g šampinjona
100 g kukuruza šećerca
1/2 kg krompira
200 ml domaćeg paradajza (iz flaše)
200 ml vode
200 ml belog vina
100 ml ulja
    1 glavica crnog luka
    4 čena belog luka
    1 sveža, ljuta, papričica
    2 veće šargarepe
    1 koren paškanata
    1 kašičica mlevenog bibera
    3 kašičice biozačina
    2 kašike paradajz pirea
    1 kašičica kurkume
    3 listića lorbera
    sveže začinsko bilje (matičnjak, bosiljak, mirođija i ruzmarin)

Priprema :

1. Svinjsko meso iseći na krupnije kocke, šampinjone iseći na polovine a krompir, crni i beli luk iseći na četvrtine. Ljutu papričicu iseći na pola, a šargarepu i paškanat iseći na krugove.
2. Uzeti veću, dublju, posudu, pa u nju staviti isečeno meso i povrće. Dodati kukuruz šećerac i promešati.
3. Preko mesa i povća posuti mleveni biber, biozačin i kurkumu. Promešati, pa smesu preručiti u dublji, zemljani, lonac.
4. Pripremljeno jelo preliti uljem. Sjediniti domaći paradajz, paradajz pire i vodu. Promešati da se paradajz pire rastvori i preliti preko jela. Na kraju preliti sa belim vinom. Preko poređati začinsko bilje i listiće lorbera. Zemljani lonac poklopiti sa poklopcem (ako nema rupice za ispuštanje pare) ili prekriti alu folijom i dobro vezati kuhinjskim kanapom.
5. Lonac staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, na 200 stepeni. Kada jelo proključa smanjiti na 160 stepeni i krčkati tri sata.


Нема коментара:

Постави коментар