Странице

уторак, 31. мај 2016.

Voćna sladoled torta

Kora:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mlake vode
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil 1:

  • 300 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 125 g margarina

Fil 2 :

  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g mlečne čokolade
  • 1 banana
  • 100 g kajsija
  • 100 g malina
  • 2 krem bananice

Fil 3:

  • 900 g Frikomovog sladoleda (ukus po želji)

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, sa postepenim dodatkom šećera. Dodati žumanca i mlaku vodu, pa sve sjediniti da postane penasta masa. Na kraju dodati brašno, pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Umutiti testo i sipati u pleh (od el. šporeta), koji je obložen pek papirom. Pečenu koru uviti u rolat, zajedno sa papirom, pa ostaviti da se ohladi.
2. Fil 1: Odvojiti malo mleka (od 300 ml) da se razmuti puding, a ostalo mleko, zajedno sa šećerom, staviti da proključa. U provrelo mleko sipati razmućeni puding, pa kuvati dok se ne zgusne. Skuvani puding ostaviti da se ohladi. U ohlađeni puding dodati penasto umućeni margarin. Umutiti masu mikserom, da fil postane gladak.
3. Rolat odmotati i odvojiti od papira, pa ga premazati filom...
4. ...i ponovo ga urolati, pa ga ostaviti u zamrzivač na 15-ak minuta, da bi se lakše sekao.
5. Ohlađeni rolat iseći na krugove, debljine 1-1,5cm. Vanglicu obložiti providnom folijom, pa isečenim rolatom obložiti dno i stranice vangle.
6. Fil 2: Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag. Čokoladu i krem bananice iseckati sitno, kao i navedeno voće. Dodati sve sastojke u umućenu pavlaku, pa kašikom sve sjediniti. Pola krema sipati preko isečenog rolata, u vanglici, pa u sredinu staviti sladoled. Rukom pritisnuti, da se sjedini sa pavlakom. Preko sipati drugu polovinu fila sa voćem.
7. Poravnati površinu, pa preko staviti iseckane komadiće testa, koje je preostalo. Pokriti folijom i ostaviti preko noći u zamrzivaču.
8. Sutradan tortu prevrnuti na tacnu, skloniti foliju, ostaviti malo na sobnoj temperaturi, da bi mogla da se iseče, pa je čuvati u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар