Странице

четвртак, 05. мај 2016.

Zapečena piletina sa paprikom

Potrebno je:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 6 pečenih paprika
  • brašno
  • 5 jaja
  • 200 g kačkavalja
  • 1 kisela pavlaka
  • maslac
  • so
  • biber
  • mešavina začina

Priprema

1. Pileće meso iseći na šnicle i začiniti, kačkavalj izrendati na krupno rende. Paprike očistiti i iseći na polovine. Šnicle sa obe strane uvaljati u brašno, a zatim umočiti u prethodno umućena 2 jaja. Vatrostalnu činiju namazati maslacem, poređati šnicle, preko njih rasporediti 1/2 od 6 pečenih paprika.
2. Posuti rendanim kačkavaljem. Postupak ponoviti, tako da se na kraju nalazi rendani kačkavalj.
3. Umutiti 3 jaja sa kiselom pavlakom. Preliti preko kačkavalja, i staviti da se zapeče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар