Странице

петак, 20. мај 2016.

Žu-Žu sa pivom

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 1/2 kesice suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 360 ml piva
  • 150 ml ulja
  • 250 g margarina

Priprema

1. Brašno staviti u dublju činiju. Na sredini brašna napraviti udubljenje i dodati kvasac, so, ulje i pivo. Zamesiti testo. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, i mesiti dotle dok testo ne postane sasvim elastično.
2. Testo ostaviti da odmori pet minuta, pa ga razviti u pravougaoni oblik. Preko testa narendati 1/3 margarina (prethodno zamrznut - radi lakšeg rendisanja).
3. Zatim testo preklopiti, prvo sa šire strane, pa zatim sa obe uže strane.
4. Preklopljeno testo ostaviti u frižider na 30 minuta. Isti postupak ponoviti još dva puta (razviti testo i preklapati ga). Na kraju testo razviti debljine 0,5 cm, i iseći na kocke, željene veličine.
5. Kockice testa poređati u nepodmazan pleh, premazati ih mešavinom žumanceta i mleka, posuti susamom i peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.

2 коментара: