Странице

понедељак, 13. јун 2016.

Boranija sa piletinom

Potrebno je:

  • 700 g boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 bataka
  • 2 karabataka
  • 3 češnja belog luka
  • 4 veća krompira
  • 2 kašičice brašna
  • 2 veća paradajza
  • 1 paprika (sveža)
  • 2 kašičice aleve paprike
  • suvi biljni začin
  • biber
  • peršun

Priprema

1. U dublju šerpu sipati ulje i staviti piletinu da se dinsta. Boraniju očistiti i svaki komad prepoloviti. Kada se meso pola izdinstalo, dodati u šerpu iseckanu boraniju, kao i iseckani crni luk, paradajz i svežu papriku. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i krompir isečen na kockice. Naliti toplom vodom, da sastojci ogreznu, i staviti da jelo krčka, na laganoj temperaturi.
2. Začiniti boraniju začinom, po ukusu, pobiberiti, dodati iseckan peršun, poklopiti i nastaviti sa krčkanjem jela, dok boranija omekša. Kada je jelo skuvano, brašno i alevu papriku razmutiti u malo vode, sipati u jelo i kuvati još oko 5 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар