Странице

четвртак, 02. јун 2016.

Brza pizza

Testo:

  • 2 čaše jogurta
  • 4 čaše (od jogurta) brašna
  • 1/2 male šoljice za kafu (30 ml) ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli

...I još:

  • 200 g kačkavalja
  • 200 g tanko isečene šunke
  • 100 g tanko narezane slanine
  • 1 kesica mariniranih šampinjona
  • 1 crveni luk
  • 1 paprika, isečena na trake
  • 100 ml paradajz, isečen na kockice
  • kečap
  • origano
  • zreliji sir
  • susam

Priprema

1. Testo: Od navedenih sastojaka umesiti testo. Pleh dobro podmazati uljem, pa razvući testo, sa malo podignutim ivicama. Na sve četiri strane testa, uz ivicu, staviti po malo zrelijeg sira, pa preklopiti testom i napraviti ivice.
2. Po testu prvo razmazati kečap. Po kečapu poređati tanko isečenu šunku. Preko staviti isečenu papriku, paradajz i crveni luk. Po povrću poređati tanko isečenu slaninu, a zatim marinirane šampinjone. Posuti origanom. Na kraju narendati (sitno) kačkavalj, da se pokrije cela površina testa. Po ivicama posuti susam. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар