Странице

четвртак, 23. јун 2016.

Buhtle sa kiselom pavlakom

Potrebno je:

  • 800 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g rastopljenog margarina
  • 2 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 1 kockica kvasca

Fil:

  • marmelada (po želji)
  • 50 g rastopljenog margarina
  • šećer u prahu (ne mora)

Priprema

1. Podići kvasac u toplom mleku, sa dodatkom 1 kašičice šećera. U vanglicu staviti brašno, dodati žumanca, rastopljeni margarin, kiselu pavlaku, šećer i pripremljen kvasac. Zamesiti, mekše, testo i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i otkidati loptice, veličine teniske loptice. Svaku lopticu testa rastanjiti na dlanu ruke, staviti po kašičicu fila, pa skupiti krajeve, dobro ih pritisnuti da fil ne iscuru i slagati ih u tepsiju, obloženu pek papirom, sa skupljenim krajevima na dole. Ostaviti da testo malo poraste.
3. Kada buhtle narastu premazati ih rastopljenim margarinom i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Kada testo porumeni smanjiti na 160 stepeni. Pečeno testo izvaditi iz rerne i kada se prohladi može, po želji, da se pospe šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар