Странице

среда, 29. јун 2016.

Čokoladni mafini

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 g kiselog mleka
  • 150 g čokolade
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 pomorandža (izrendana korica i sok)

I još:

  • 100 g čokolade
  • 150 g margarina za mazanje

Priprema

1. U vanglicu razbiti jaje i mikserom ga dobro umutiti, uz dodavanje šećera. Dodati kiselo mleko i ulje, pa dobro sjediniti. Čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i dodati u umućenu smesu. Brašno pomešati sa kakaom i pecivom. Sipati u vanglicu i, dobro, mikserom umutiti. Na kraju dodati izrendanu koricu od pomorandže i isceđeni sok.
2. U kalupe za mafine, OBAVEZNO, staviti papirne korpice, sipati pripremljeno testo i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Kada se sa strane testo ispeče, a sredina ostane, malo, vlažna (probati čačkalicom) izvaditi mafine i ostaviti da se ohlade.
3. Za ukrašavanje mafina: Čokoladu rastopiti na pari i, potpuno, je ohladiti. Margarin za mazanje umutiti, dodati, ohlađenu, čokoladu i umutiti, da se dobije penasti krem. Krem ostaviti pola sata u frižider, da se malo stegne. Zatim ga staviti u špric za ukrašavanje i ukrasiti mafine.

Нема коментара:

Постави коментар