Странице

четвртак, 23. јун 2016.

Domaći senf

Potrebno je:

  • 110 g semena slačice
  • 100 ml sveže isceđenog soka od limuna
  • 130 ml vode

I još:

  • 1 kašika majčine dušice (osušene)
  • 1,5 kašika svežeg ruzmarina
  • 1/2 kašičice ljute, aleve, paprike
  • 1/3 kašičice morske soli
  • 1 kašičica meda
  • 100-150 ml mlake vode

Priprema

1. U dublju posudu staviti seme slačice i preliti ga, mešavinom, limunovog soka i vode. Poklopiti i ostaviti posudu, na sobnoj temperaturi, da odstoji tri dana.
2. Na kraju trećeg dana slačica će da upije tečnost, sa kojom smo je nalili.
3. Prebaciti slačicu u, jači, blender i dodati majčinu dušicu, ruzmarin, ljutu alevu papriku, morsku so, med i 100 ml vode (ako bude trebalo dodati još 50 ml vode).
4. Izblendati da se sve pretvori u kašastu smesu. Napuniti teglice. Od ove količine izađu dve teglice od po 200 g. Ovaj senf može da stoji i do pet meseci u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар