Странице

субота, 18. јун 2016.

Gibanica rolat

Potrebno je:

  • 500 g debljih kora za pitu

Fil:

  • 500 g kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • so
  • 1 kesica praška za pecivo

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • ulje

...i još:

  • ulje
  • kisela voda

Priprema

1. Fil: Umutiti dobro jaja. U drugoj posudi viljuškom izmrviti sir, pa ga dodati umućenim jajima. Dodati kiselu pavlaku i prašak za pecivo, pa sve umutiti da se sastojci sjedine. Ako je potrebno dodati soli (po želji). Za premazivanje umutiti jaje sa polovinom kisele pavlake.
2. Uzeti jednu koru, raširiti je na radnoj površini i premazati mešavinom ulja i kisele vode (ulje i kisela voda da budu u razmeri 1:1). Potom preko kore naneti deo fila i ravnomerno ga razmazati. Zatim staviti drugu koru, premazati je mešavinom ulja i kisele vode, potom naneti deo fila i nastaviti sa ređanjem kora i fila, sve dok ima materijala.
3. Tako poređane kore uviti u rolat.
4. Rolat iseći na parčiće, debljine 2cm, pa ih poređati u pleh, preko pek papira, sečenom stranom na dole.
5. Svako parče isečenog rolata preliti sa kašičicom ulja, pa premazati mešavinom jajeta i kisele pavlake.
6. Tako pripremljenu gibanicu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Pečenu pitu izvaditi, sačekati da se malo prohladi, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар