Странице

четвртак, 23. јун 2016.

Gulaš sa junetinom i bukovačom

Potrebno je:

  • 700 g junećeg mesa
  • 400 g (jedno pakovanje ) bukovača
  • 2 glavice crvenog luka
  • 200 g pasiranog paradajza
  • 150 ml belog vina
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike kisele pavlake
  • suvi biljni začin
  • biber
  • origano
  • 2 kašičice aleve paprike
  • kari
  • ulje

Priprema

1. Meso iseći na kockice i staviti da se dinsta, na malo ulja. Posoliti, prema ukusu, i uz povremeno dolivanje vode, dinstati meso, dok ne omekša.
2. Crveni luk iseći sitno, a bukovače na kockice. Kada meso omekša ubaciti luk i pečurke. Sipati belo vino i nastaviti sa dinstanjem, na laganoj vatri. Kada vino ispari, dodati pasirani paradajz, pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, sve navedene začine, pa nastaviti sa krčkanjem još pet minuta. Gulaš poslužiti uz krompir pire ili testeninu, uz salatu po želji.

Нема коментара:

Постави коментар