Странице

петак, 03. јун 2016.

Karamel kakao sa cimetom

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica kakaoa
  • 1/3 kašičice cimeta
  • 3 zrna karanfilića
  • 2 kašičice meda

Priprema

1. U suvu šerpicu staviti šećer i, na srednjoj temperaturi, ga karamelizovati. Kada dobije lepu, bledo braon boju sipati mleko. Povremeno promešati, dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopio skloniti sa vatre, pa dodati kakao i cimet. Pomoću žice za mućenje razbiti grudvice, ubaciti zrna karanfilića i vratiti na vatru, samo da provri.
2. Skloniti sa šporeta i dodati med. Promešati da se med otopi (med se stavlja na kraju da ne gubi svoju hranljivu vrednost). Zrna karanfilića ne vaditi, oni će spasti na dno čaše.
3. Sipati kakao u čašu i - uživajte!!

Нема коментара:

Постави коментар