Странице

среда, 08. јун 2016.

Kesten torta

Kora:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 250 g kesten pirea
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 ml ruma

Fil:

  • 250 g kesten pirea
  • 250 g mlevenih oraha
  • 100 g margarina
  • 100 ml vode
  • 100 g šećera (u kristalu)
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 50 ml ruma
  • 50 g mlevenog keksa

...i još:

  • 2 kesice šlag krema od vanile
  • 50 g Menaž čokolade

Priprema

1. Kora: U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati rum, mlevene orahe, kesten pire i mleveni keks. Sjediniti mikserom. Uzeti kalup sa obručem (vel. 26cm), malo ga podmazati uljem, pa izručiti umućenu masu i formirati koru. Ostaviti u frižider, dok se sprema fil.
2. Fil : Staviti vodu, sa šećerom u kristalu i vanilinim šećerom, da prokuva. U posudu staviti mlevene orahe, pa ih preliti sa prokuvanim šećerom. Promešati, pa dodati omekšali margarin, rum, kesten pire i mleveni keks. Umutiti mikserom (ne treba da vas brine što je fil redak), pa staviti preko formirane korice. Poravnati i staviti u frižider, preko noći.
3. Sutradan izvaditi tortu iz frižidera, skinuti obruč i premazati je sa umućenim šlagom. Po vrhu krupno narendati čokoladu.

Нема коментара:

Постави коментар