Странице

четвртак, 23. јун 2016.

Kolač sa breskvama

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 130 ml ulja
  • 230 ml voćnog jogurta sa ukusom breskve
  • 60 g griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 g vanilin šećera
  • 1 kg tvrđih bresaka

Priprema

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje mešavine šećera i vanilin šećera. Dodati žumanca, pa umutiti da masa postane penasta.
2. U jednoj posudi sjediniti brašno, griz i prašak za pecivo. U umućenu masu sa jajima dodati ulje i voćni jogurt. Sjediniti. Na kraju dodati brašno, griz i prašak za pecivo.
3. Breskve oljuštiti i iseći na kocke. Umućeno testo izručiti u pleh, koji je dobro podmazan uljem, pa po vrhu rasporediti iseckano voće. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Pečeni kolač ostaviti da se prohladi, pa ga iseći na kocke i poslužiti. Može da se pospe šećerom u prahu (po želji).

Нема коментара:

Постави коментар