Странице

петак, 10. јун 2016.

Kolač sa kupinama

Kora:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Fil I:

  • 500 g kupina
  • 600 ml vode
  • 12 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile

Fil II:

  • 300 g šlaga
  • 1 kisela pavlaka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica kremfiksa
  • mleko (ili voda)

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz povremeno dodavanje šećera. Dodati jedno po jedno žumance, ulje i brašno sa pecivom. Sve sjediniti i sipati u pleh, preko pek papira, da se peče, na temperaturi od 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, prevrnuti na sto, skloniti pek papir, pa ponovo vratiti koru u pleh.
2. Fil 1: Od 600 ml vode odvojiti 100 ml, da se razmuti puding, a preostalu vodu, zajedno sa šećerom i kupinama staviti da provri. Kada provri, kupine malo sa viljuškom izgnječiti i dodati razmućeni puding. Skuvati krem. Vrelo preliti preko pečene kore. Ostaviti da se ohladi.
3. Fil 2: Šlag umutiti sa mlekom (ili vodom), prema uputstvu na kesici, uz dodatak kremfiksa i šećera u prahu. Dodati kiselu pavlaku, sve sjediniti i premazati preko ohlađenog kolača. Staviti u frižider da se dobro ohladi, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар