Странице

уторак, 28. јун 2016.

Krem kocke

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 5 kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 200 g nutele
  • 10 krem bananica
  • 2 pudinga od vanile
  • keks pti - ber
  • mleko za umakanje keksa
  • 100 g čokolade

Priprema

1. U odgovarajućoj posudi sipati puding i brašno, pa razmutiti sa malo mleka (od 1 l). Ostalo mleko, sa šećerom, staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeni puding i brašno i skuvati krem. Skuvani krem odmah pokriti sa providnom, samolepljivom, folijom i ostaviti da se ohladi. U prohlađeni krem dodati penasto umućeni margarin, pa sve sjediniti.
2. Fil podeliti na tri dela. U jedan deo dodati nutelu, pa mikserom umutiti. Drugi deo ostaje žut, a u treći deo dodati iseckane krem bananice.
3. Keks umakati u mleko. Na tacnu za kolače prvo složimo red keksa, pa se stavi fil sa nutelom (ostavi se malo da se premaže zadnj red keksa). Ravnomerno se rasporedi. Preko ide keks, pa žuti fil. Zatim se ponovo stavi red keksa, preko se rasporedi fil sa krem bananicama. Na kraju ide još jedan red keksa i premaže se sa ostavljenim filom sa nutelom. Po vrhu se obilno narenda čokolada.

Savet

Savet:
Ja sam ređala tri keksa u širinu i šest keksa u dužinu, četiri puta.

Нема коментара:

Постави коментар