Странице

среда, 22. јун 2016.

Krem torta sa malinama

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 g mlečne (Milka) čokolade
  • 100 g bele (Milka) čokolade
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 2 kesice želatina
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 200 g krem sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 300 g malina
  • 1 voćni jogurt od maline (330 ml)
  • 1 veće pakovanje plazma keksa (300g)

...i još:

  • 2 pakovanja krem šlaga od čokolade

Priprema

1. Od 1 l mleka odvojiti 200 ml, da se razmuti puding. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom staviti da proključa. U provrelo mleko zakuvati razmućeni puding.
2. Vruć puding podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati 300 g izlomljene mlečne čokolade, a u drugu polovinu staviti 100 g izlomljene bele čokolade. Mešati da se čokolada otopi. Kada se čokolada otopila, oba fila pokriti sa providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohlade.
3. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag, pa dodati krem sir, kiselu pavlaku i šećer, i sve sjediniti. U otopljeni želatin sipati malo voćnog jogurta, mešati da se želatin potpuno otopi (paziti da ne proključa). U umućenu pavlaku dodati ostatak voćnog jogurta, kao i pripremljeni želatin. Umutiti da se svi sastojci sjedine.
4. U ohlađene filove (crni i žuti) dodati po 5 kašika umućene pavlake sa želatinom. Umutiti mikserom da kremovi postanu penasti. U ostatak slatke pavlake dodati maline i kašikom izmešati.
5. Uzeti dublju šerpu (vel. 28 cm) i obložiti je providnom samolepljivom folijom (kalup sa obručem ne može da se koristi, zbog visine torte. Ili, oko kalupa sa obručem, sa unutrašnje strane, staviti deblju foliju i iseći visinu koja je potrebna. Izbor je vaš).  
6. U šerpu prvo sipati ceo beli fil, pa preko njega polovinu crnog fila. Zatim preko crnog fila ide ceo fil sa pavlakom i voćem, pa druga polovina crnog fila. Preko crnog fila poređati plazmu, prethodno potopljenu u mleko. Pokriti gornju površinu torte sa providnom folijom i ostaviti u frižider, preko noći.
7. Sutradan izvaditi tortu, prevrnuti je na tacnu za služenje, skloniti foliju i premazati sa umućenim krem šlagom od čokolade. Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар