Странице

петак, 17. јун 2016.

Ledeni desert

Potrebno je:

  • 3 žumanceta
  • 150 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1 kašičica gustina
  • 250 ml mleka
  • 1 kesica želatina
  • 50 g rendane čokolade
  • 400 ml slatke pavlake

Priprema

1. Umutiti dobro žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati kašičicu gustina, pa sve razrediti sa malo mleka (od 250 ml). Ostalo mleko staviti da provri.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Nabubreo želatin otopiti na laganoj vatri.
3. U provrelo mleko sipati umućenu masu sa jajima i skuvati krem (krem će biti ređi - ali ne brinite, kasnije će se stegnuti). U skuvani krem dodati rastopljeni želatin i još 2-3 minuta mešati na vatri. Zatim krem podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati narendanu čokoladu, pa mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti obe smese da se ohlade.
4. Duguljasti kalup obložiti sa providnom folijom (vel. kalupa - 35cm x 12cm x 8cm)
5. Umutiti 200 ml slatke pavlake, ne mora previše čvrsto. Dodati, ohlađeni, krem sa čokoladom i sjediniti obe smese. Prvi deo ledenog deserta sipati u kalup i poravnati. Umutiti, drugih, 200ml slatke pavlake, dodati žuti krem, zajedno umutiti, pa sipati preko krema sa čokoladom. Poravnati i staviti u zamrzivač, preko noći.
6. Narednog dana okrenuti kalup, na tacnu za posluživanje, skinuti foliju i ukrasiti po želji. Ledeni desert celo vreme držati u zamrzivaču, ne brinite, vrlo lako se seče.

Нема коментара:

Постави коментар