Странице

недеља, 26. јун 2016.

Lenja pita sa jabukama i bademom

Testo:

  • 250 g brašna
  • 150 g margarina
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika mleka
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika rendane kore od pomorandže
  • 1 kašika kakaoa

Fil:

  • 1 kg nakiselih jabuka
  • 5 kašika šećera
  • 50 g mlevenog badema
  • 1 pomorandža (sok)
  • 50 g seckanog badema

Priprema

1. Testo: Umutiti penasto margarin sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati jaja i mikserom umutiti. Zatim dodati mleko, rendanu koru od pomorandže i brašno sa pecivom. Podeliti testo na dva dela, pa u jedan deo dodati kakao.
2. Jabuke očistiti i narendati. Staviti ih u šerpu, zajedno sa šećerom, da se dinstaju, dok ispari voda, koju su jabuke pustile. Kada su se jabuke izdinstale, dodati mlevene bademe i sok od pomorandže. Ostaviti da se ohladi.
3. Pleh podmazati uljem, pa razvući tamnu koru. Staviti da se peče, samo da se uhvati korica. Izvaditi, pa rasporediti fil i preko staviti svetlu koru. Po kori staviti seckani badem, pa staviti da se kolač ispeče do kraja.

Нема коментара:

Постави коментар