Странице

четвртак, 09. јун 2016.

Letnja salata

Potrebno je:

  • 2 manje tikvice
  • 3 veće paprike
  • 3 krastavca (kornišoni)
  • 6 čeri paradajza
  • 1 veći crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 150 g sira
  • 100 ml gustog jogurta
  • so
  • ulje

Priprema

1. Tikvice oljuštiti, iseći na pola, pa zatim svaku polovinu iseći na lente, široke 0,5cm. Crni luk iseći na deblje krugove.
2. Papriku i crni luk staviti u rernu, preko pek papira, da se ispeču. U tiganj staviti ulje i kada se ugreje stavljati, isečene, tikvice da se prže. U toku prženja okretati ih 2-3 puta. Paziti da se ne preprže. Čim viljuška lako prolazi kroz njih vaditi ih, u dublju posudu. Ostaviti da se ohlade, pa svaki deo preseći na pola.
3. Pečene paprike oljuštiti, iscepkati na trake i preseći ih na pola. Pečeni crni luk odvojiti na listiće.
4. Mlade krastavčiće iseći na krugove, beli luk sitno iseckati a čeri paradajz preseći na pola. Sir iseckati na kockice.
5. U činiju za salatu staviti pripremljene tikvice, papriku, crni i beli luk, krastavčiće i paradajz. Dobro promešati, pa dodati iseckani sir. Sjediniti mešanjem. Posoliti po ukusu. Na kraju sipati jogurt, promešati i ostaviti u frižider, najmanje pola sata.
6. Poslužiti uz pečeno i prženo meso, a može da posluži i kao lagana večera.

Нема коментара:

Постави коментар