Странице

петак, 24. јун 2016.

Makarone na moj način

Potrebno je:

  • 500 g šarenih makarona
  • so
  • voda

Sos:

  • 400 g šampinjona
  • 100 g roštiljskih kobasica
  • 3 kašike brašna
  • 600 ml mleka
  • 1 čaša kisele pavlake (180g)
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice ljute, mlevene paprike
  • 1/2 kesice origana
  • 150 g izrendanog kačkavalja
  • parmezan
  • suvi biljni začin
  • biber
  • maslinovo ulje
  • kečap

Priprema

1. Makarone staviti da se kuvaju, u posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja, 2-3 minuta, skloniti sa vatre, procediti i držati ih na toplom.
2. Sos: Roštiljsku kobasicu iseckati sitno i propržiti je na maslinovom ulju. Isprženu kobasicu izvaditi u tanjir. Šampinjone iseći na listiće i staviti da se dinstaju u masnoći gde su se pržile kobasice. Kada ispari voda, koju su šampinjoni pustili, posuti ih sa tri kašike brašna, promešati, pa ih naliti sa mlekom. Dobro sve sjediniti i pustiti da se krčka, na laganoj temperaturi, pet minuta. Dodati kiselu pavlaku, ispržene kobasice, senf, izrendani kačkavalj, ljutu mlevenu papriku (ne mora - ko ne voli ljuto), origano, vegetu i biber. Sve dobro promešati.
3. Uključiti rernu da se ugreje, na 200 stepeni. Makarone izručiti u podmazani pleh, preko sipati sos, promešati da se svi sastojci izjednače, premazati kečapom, količina po želji, pa posuti parmezanom. Staviti u rernu da se zapeče. Poslužiti toplo.

Нема коментара:

Постави коментар