Странице

недеља, 12. јун 2016.

Makarone sa mesom

Potrebno je:

  • 400 g spiralnih makarona
  • 300 g svinjskog mesa
  • 600 g svežih šampinjona
  • 3 veća paradajza
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 250 g kačkavalja
  • so
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Svinjsko meso iseckati na kockice i staviti da se prži na malo ulja. Začiniti. Ako je potrebno dodavati po malo vode, i pržiti dok meso ne postane mekano. Prženo meso izvaditi rešetkastom kašikom u tanjir, i ostaviti po strani, na toplom.
2. Šampinjone oprati i iseći na listiće. Staviti ih da se prže u masnoći gde se meso pržilo. Povegetiti. Čim ispari voda koju su pečurke pustile, skloniti ih sa vatre, i u tiganj ubaciti isprženo meso. Promešati.
3. Makarone skuvati u posoljenoj vodi, kojoj se doda malo ulja. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu papričicu, takođe, sitno iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Skuvane makarone procediti, i staviti u dublju činiju. Dodati meso, pečurke, iseckani paradajz i iseckanu ljutu papričicu. Sve dobro promešati. Ako je potrebno dosoliti.
5. Uzeti veću posudu, dobro je podmazati uljem, i sipati pripremljene makarone. Izravnati. Po površini rasporediti narendani kačkavalj, i staviti da se zapeku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар