Странице

субота, 11. јун 2016.

Makarone sa povrćem

Potrebno je:

  • 400 g makarona u obliku školjki
  • 50 g margarina
  • 1/4 šolje (od 250ml) brašna
  • 250 ml mleka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 350 g rendanog kačkavalja
  • 4 mlada crna luka
  • 1 veća, crvena paprika
  • ulje

Priprema

1. Makarone skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Ocediti ih.
2. Luk iseckati na krugove, a papriku na tračice. Na malo ulja propržiti povrće, paziti da previše ne omekša. Posoliti.
3. U dublju šerpu staviti margarin da se otopi. Dodati so, biber i senf. Promešati. Dodati brašno, sve sjediniti, pa skloniti sa vatre. Polako dodavati mleko, neprestano muteći sa žicom, i pavlaku za kuvanje. Vratiti na šporet da prokuva, pa ubaciti narendani kačkavalj. Mešati dok se kačkavalj ne otopi. Kada se kačkavalj otopi, sipati masu sa povrćem, zajedno sa uljem. U pripremljen sos dodati oceđene makarone, dobro promešati, i servirati toplo.

Нема коментара:

Постави коментар