Странице

субота, 25. јун 2016.

Pečeni krompir u sosu sa pavlakom

Potrebno je:

  • 800 g krompira
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • biljni začin
  • biber
  • ulje
  • 1,5 kašičica aleve paprike

Sos:

  • 1 kesica krem supe od pečuraka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml mleka
  • 80 ml ulja

...i još:

  • 150 g kačkavalja

Priprema

1. Krompir očistiti i iseće na parčiće, po želji. Posuti ga biljnim začinom, belim lukom u prahu i alevom paprikom. Dobro izmešati i preručiti u vatrostalnu, podmazanu, činiju.
2. Sos: U odgovarajućoj posudi sipati, iz kesice, krem supu u prahu, od pečuraka. Dodavati postepeno mleko, i viljuškom umutiti da se razbiju grudvice. Dodati pavlaku i ulje. Sve sjediniti i preliti krompir. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Posle 30 minuta, kada lepo porumeni, izvaditi činiju sa krompirom, pa je pokriti alu folijom, da ne izgori. Peći krompir još 20 minuta, na 190 stepeni. Posle tog vremena izvaditi krompir, prekriti ga izrendanim kačkavaljem, pa ponovo vratiti u rernu, da se kačkavalj otopi. Poslužiti uz salati, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар