Странице

субота, 11. јун 2016.

Pileća džigerica u sosu

Potrebno je:

  • 600 g pileće džigerice
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 veće šargarepe
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašičice mlevenog bibera
  • suvog biljnog začina
  • ulje

Sos:

  • 150 ml belog vina
  • 150 ml vode
  • 100 g krem sira
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema

1. Iseckati sitno crni luk, i staviti da se prži. Dodati krupno rendanu šargarepu i nastaviti sa dinstanjem. Kada povrće malo omekša, ubaciti džigericu, isečenu na krupnije komade. Dinstati samo dok džigerica promeni boju. Začiniti sa vegetom, alevom paprikom, karijem i biberom.
2. Dodati belo vino i vodu. Dinstati u poluotkrivenoj posudi, dok ispari višak tečnosti. Zatim u jelo dodati senf i beli luk u prahu. Dobro promešati, i jelo na kraju začiniti krem sirom i pavlakom. Dobro promešati da se sastojci sjedine i servirati uz krompir pire.

Нема коментара:

Постави коментар