Странице

уторак, 21. јун 2016.

Piletina sa čipsom

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)

Smesa za marinadu:

  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice biljnog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Smesa za pohovanje:

  • 1 veća kesa (100g) čipsa
  • 50 g prezli (hlebnih mrvica)
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 2 kašičice suvog peršuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica biljnog začina
  • 2 jajeta
  • 100 g brašna

Priprema

1. Meso iseći na tanke šnicle. Posuti ih sa biberom, biljnim začinom i belim lukom u prahu. Izmešati, da se začini dobro sjedine sa mesom. Poklopiti posudu sa začinjenim mesom i ostaviti je u frižider, da odstoji jedan sat.
2. Smesa za pohovanje: Čips staviti u kesu i oklagijom ga izdrobiti u mrvice. U činiju staviti izdrobljeni čips, pa mu dodati: prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, beli luk u prahu, biljni začin i biber. U jednom tanjiru ulupati dva jaja, a u drugom staviti brašno.
3. Svako parče mesa uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu sa čipsom. Pržiti ih u dubokom ulju. Poslužiti toplo sa prilogom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар