Странице

недеља, 19. јун 2016.

Piletina sa kikirikijem

Potrebno je:

  • 500 g fileta belog pilećeg mesa
  • 200 g neslanog, prženog kikirikija
  • 2 jajeta
  • prezle
  • brašno
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 50 g margarina
  • ulje

Priprema

1. Preko mesa staviti plastičnu kesu i malo ga istanjiti tučkom za meso. Svako parče mesa pobiberiti i posuti vegetom.
2. 100 g kikirikija samleti, a 100 g sitno iseckati, pa sve pomešati sa prezlama. Staviti vegetu, po ukusu. U jedan dublji tanjir umutiti viljuškom 2 jaja, a u drugi staviti brašno.
3. Staviti ulje da se greje. Svako parče mesa prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i najzad u mešavinu prezli i kikirikija. Staviti da se prži, dok ne poprimi lepu rumenu boju. Poslužiti toplo, uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар