Странице

четвртак, 09. јун 2016.

Piletina u sosu sa belim lukom

Potrebno je:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • senf
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 100 g margarina

Sos:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 6 čena belog luka
  • 2 velike kašike prezli
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Belo pileće meso iseći na tanke šnicle. Svaku šniclu premazati senfom, i posuti sa biberom i začinom. Rastopiti margarin, pa svako parče mesa provući kroz rastopljeni margarin i ređati u vatrostalnu činiju.
2. Sos: Beli luk iseckati sitno. Kiselu pavlaku staviti u manju činiju, pa je dobro umutiti viljuškom. Dodati beli luk, prezle i začine, pa sve sjediniti.
3. Sosom premazati poređano meso, u vatrostalnoj činiji, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Poslužiti uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар