Странице

среда, 01. јун 2016.

Piletina u sosu sa začinskim biljem

Potrebno je:

  • 3 otkošćena pileća bataka sa karabatakom

Marinada:

  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica crvenog bibera
  • 2 kašičice mlevene začinske paprike
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • 150 ml jogurta
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Začinsko bilje:

  • majčina dušica
  • bosiljak
  • matičnjak
  • mirođija
  • nana
  • ruzmarin

I još:

  • 150 ml belog vina
  • 100 ml ulja

Priprema

1. Sve sastojke za marinadu staviti u dublju posudi i sjediniti ih. Uzeti odgovarajuću posudu (za rernu) i, u nju, sipati 100 ml ulja. Svako parče mesa provući kroz marinadu i složiti u pleh.
2. Preko složenog mesa preliti ostatak marinade. Meso posuti sa iseckanim začinskim biljem (količina bilja je prema ukusu). Sa strane mesa sipati belo vino. Pleh prekriti, dobro, alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, jedan sat.
3. Zatim izvaditi pleh iz rerne, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče.
4. Meso poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар