Странице

недеља, 05. јун 2016.

Pirinač sa kikirikijem i pečurkama

Potrebno je:

  • 250 g pirinča
  • 100 g slanog, pečenog kikirikija
  • 300 g pečuraka (šampinjoni)
  • 2 kašičice karija
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Pirinač skuvati u slanoj vodi, kojoj se doda malo ulja. Šampinjone iseći na listiće i staviti da se dinstaju, na zagrejanom ulju. Pečurke posuti začinom i biberom. Dinstati ih dok ne ispari sva voda, koju su pečurke pustile.
2. U izdinstane pečurke dodati oceđen pirinač, iseckani kikiriki i kari. Sve dobro izmešati, da se svi sastojci sjedine.
3. Ovako spremljen pirinač odličan je dodatak uz sve vrste mesa.

Нема коментара:

Постави коментар