Странице

среда, 22. јун 2016.

Pita sa blitvom

Potrebno je:

  • 1/2 kg debljih kora za pitu

Fil:

  • 2 veće veze blitve
  • 400 g praziluka
  • 2 jaja
  • 2 kisele pavlake
  • 300 g izmrvljenog sira
  • 1 čaša (200ml) kisele vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema

1. Blitvu očistiti, iseckati sitno, posoliti sa dve kašičice soli i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Praziluk iseckati sitno i na malo ulja ga propržiti. Kad je praziluk upola ispržen dodati blitvu predhodno dobro iscedjenu. Posuti biozačinom i biberom, i ispržiti povrće dok omekša. Isprženo povrće ostaviti da se ohladi. U dublju činiju umutiti dva jaja, dodati dve kisele pavlake, prašak za pecivo i izmrvljeni sir, pa žicom sve umutiti da se svi sastojci sjedine. Tako pripremljenu masu sa jajima dodati u ohladjenu blitvu i prazluk.
2. Pleh podmazati dobro uljem. Poredjati dve kore pa dobro premazati filom, i tako raditi sve dok ima kora i fila. Tako složenu pitu iseći na kocke pa preliti sa čašom kisele vode. Ostaviti da odstoji 5 minuta i staviti da se peče, u predhodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni. Poslužiti uz jogurt ili kiselo meleko.

Нема коментара:

Постави коментар