Странице

недеља, 26. јун 2016.

Pohovana riba sa pivom

Potrebno je:

  • 1 kg fileta oslića
  • 3 jaja
  • brašno
  • pivo
  • biljni začin
  • aleva paprika
  • prezle
  • ulje

Priprema

1. Filete oslića posuti mešavinom biljnog začina i aleve paprike. Ostaviti da odstoji, dok se pripremi smesa za pohovanje.
2. U dublju činiju umutiti jaja, posoliti, dodati brašno, da bude jako gusta masa, pa razrediti pivom. Gustina testa treba da bude malo gušća od testa za palačinke.
3. U tiganj staviti ulje, da ga bude 2cm visine. Staviti da se ugreje. Svako parče ribe umočiti u smesu za pohovanje, pa u prezle. Staviti da se prži. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se i druga strana isprži. Prženu ribu poslužiti uz odgovarajući prilog.

Нема коментара:

Постави коментар