Странице

уторак, 28. јун 2016.

Posna kavurma (na vodi)

Potrebno je:

  • 1/2 kg šampinjona
  • 300 g sojinih ljuspica
  • 2 veće krupno izrendane šargarepe
  • 4 struka praziluka (srednji)
  • suvi biljni začin
  • biber

Za preliv:

  • 400 ml vode
  • 3 kašičice aleve paprike
  • 1 puna kašika brašna

Priprema

1. Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti, najmanje jedan sat, da nabubre. Pečurke i praziluk iseckati sitno.
2. U dublju vanglicu staviti iseckane pečurke i praziluk, izrendanu šargarepu, pa dodati dobro oceđenu soju. Posuti biberom i suvim biljnim začinom (količina po želji ), pa dobro promešati.
3. Uzeti vatrostalnu činiju, stavljati pripremljenu smesu i rukom dobro pritiskati. Napunjenu činiju staviti, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 C da se peče, pola sata.
4. Preliv: Sjediniti brašno i alevu papriku, pa preliti vodom i dobro umutiti, da nema grudvica.
5. Posle proteka datog vremena izvaditi činiju sa povrćem, preliti je i vratiti da se još peče. Preliveno povrće peći dok se ne uhvati rumena korica, pa ga pokriti sa alu-folijom (koju treba izbockati na više mesta) i peći dok ne ispari sva voda, koju povrće pusti. Pečeno jelo ostaviti da se potpuno ohladi, pa ga iseći na kocke. Poslužiti uz salatu, po želji (može sva sveža salata, samo bez ulja).

Нема коментара:

Постави коментар