Странице

понедељак, 27. јун 2016.

Posna salata sa kupusom i cveklom (na vodi)

Potrebno je:

  • 1/2 manje glavice kupusa
  • 2 veće šargarepe
  • 3 češnja belog luka
  • (ili 1 struk mladog belog luka)
  • 1 domaća ukiseljena cvekla
  • (ili kupovna u tegli)
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera

Priprema

1. Kupus iseckati, uobičajeno za salatu. Dodati krupno izrendanu šargarepu, sitno iseckani beli luk, posuti sa solju i šećerom i izgnječiti rukom. Cveklu iseckati krupnije, a količina je po želji. (Ja sam dodala pola tegle, od 1 kg,, jer cveklu svi volimo ). Promešati, pa naliti sokom od cvekle. Količinu sami odredite, da li više volite kiselo ili ne. Sve sjediniti i ostaviti u frižideru, oko pola sata, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар