Странице

среда, 29. јун 2016.

Posni grašak (na vodi)

Potrebno je:

  • 1/2 kg graška
  • 2 veće šargarepe
  • 2 veća krompira
  • 150 g šampinjona
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 veća češnja belog luka
  • 1 l vode
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. U dublju šerpu staviti grašak, iseckanu šargarepu, sitno iseckani crni i beli luk, kukuruz, na kockice isečen krompir i krupnije sečene šampinjone.
2. U malo vode (od 1 l) razmutiti kašiku brašna, dodati u ostatak vode i preliti jelo. Sipati pasirani paradajz, posuti sa začinom i biberom (količina po želji) i staviti da se kuva. Kuvati poklopljeno, na tihoj vatri. Više puta promešati, pazeći da ne zagori (zbog brašna).
3. Kuvati dok svo povrće ne omekša (što je zaista brzo), po potrebi dosoliti i uživajte, u posnom, ali zaista dobrom obroku.

Нема коментара:

Постави коментар