Странице

четвртак, 30. јун 2016.

Posni paprikaš na vodi - iz rerne

Potrebno je:

  • 600 g krompira
  • 400 g bukovača
  • 2 veće, sveže, paprike
  • 1 veća šargarepa
  • 3 veća češnja belog luka
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1 kašika aleve paprike
  • korijander
  • mirođija
  • suvi biljni začin
  • biber

Za preliv:

  • 1/2 l pasiranog paradajza
  • 1 l vode
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Krompir očistiti, staviti ga u dublju posudu i iseći na kriške. Papriku iseći na krugove, šargarepu takođe, beli luk samo prepoloviti, peršun sitno iseckati, a bukovaču, rukama, iskidati na krupne komade. Svo pripremljeno povrće dodati krompiru i promešati. Dodati alevu papriku, pa ubaciti sve navedene začine (količina po ukusu) i dobro promešati.Pripremljenu smesu preručiti u odgovarajući pleh, koji ide u rernu.
2. Preliv: U malo vode (od 1 l) razmutiti kašiku brašna, pa dodati u ostatak vode. Zatim sjediniti pasirani paradajz i vodu. Dodati kašiku šećera (da neutrališe kiselost paradajza) i suvi biljni začin, po ukusu.
3. Sa pripremljenim prelivom preliti smesu u plehu. Voditi računa da svi sastojci budu pod tečnošću. Pleh prekriti alu folijom, ali tako da ivice folije (sa strane pleha) budu malo podignute, da bi para mogla da izlazi.
4. Staviti da se krčka, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni, 1,5 sat. Izvaditi i poslužiti uz salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар