Странице

недеља, 26. јун 2016.

Prilog uz pohovanu ribu

Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 manja tikvica
  • 1 veza blitve
  • 100 g pirinča
  • 1 kisela pavlaka
  • biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Na ulju staviti da se prži sitno iseckana glavica crnog luka. Odmah dodati očišćenu i na kockice isečenu tikvicu. Dinstati, na laganoj vatri, pet minuta. Blitvu očistiti i iseckati sitno. Dodati je masi sa lukom. Nastaviti sa dinstanjem, 2-3 minuta, pa dodati očišćen pirinač. Posuti biljnim začinom i biberom, pa naliti vrelu vodu, da prekrije pirinač. Promešati. Nastaviti sa dinstanjem, na tihoj vatri, dok pirinač ne upije vodu. Na kraju dodati kiselu pavlaku, promešati, ako treba dosoliti i poslužiti kao prilog uz pohovanu ribu.

Нема коментара:

Постави коментар