Странице

понедељак, 27. јун 2016.

Punjena posna paprika (na vodi)

Potrebno je:

  • 15 srednjih babura za punjenje
  • 100 g crvenih sojinih ljuspica
  • 150 g šampinjona
  • 100 g pirinča
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 100 g poluobarene pšenice
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 veza peršuna

Za preliv:

  • 1/2 l pasiranog paradajza
  • 3 kašike brašna
  • 1 l vode
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Paprike očistiti i pripremiti za punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, iseckati sitno.
2. U veću vanglu staviti, dobro, oceđenu soju, pa dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz šećerac, poluobarenu pšenicu, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu.
3. Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Otvore paprika posuti sa brašnom.
4. Preliv: U šerpu sipati pasirani paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu. Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, oko 1,5 sat. Poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар