Странице

четвртак, 16. јун 2016.

Punjene kiflice

Testo:

  • 600 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 150 ml toplog mleka
  • 100 ml tople vode
  • 100 ml ulja
  • 50 ml jogurta

Fil:

  • 100 g mrvljenog sira
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • biber
  • aleva paprika

Priprema

1. Testo: U toploj vodi razmrviti kockicu kvasca i sačekati da kvasac uskisne. U vanglicu staviti brašno, pa mu dodati sve navedene sastojke i zamesiti mekano testo. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 4 jufkice (loptice). Urađene loptice, od testa, ostaviti po strani, dok se pripremi fil.
3. Fil: Šunku iseći sitno, na kockice. Kačkavalj izrendati, sitno. Staviti u činiju. U posebnom tanjiru umutiti jaje i izmrvljeni sir. Dodati u mešavinu šunke i kačkavalja. Posuti sa biberom i alevom paprikom (količina po želji). Sve dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.
4. Svaki deo testa razviti u krug, podeliti na osam trougla, na svaki staviti po punu kašičicu fila i umotati u kiflicu. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka, posuti susamom (ne mora) i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар