Странице

петак, 17. јун 2016.

Punjene paprike u paradajz sosu

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 12 paprika babura
  • 1 šoljica (od 60ml) pirinča
  • 2 glavice iseckanog crnog luka
  • suvi biljni začin
  • aleva paprika
  • biber

Sos od paradajza:

  • 100 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 1 l vode
  • 1 kašika šećera
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Punjene paprike: Sve sastojke za punjenu papriku izmešati i ostaviti u frižider, da odstoji jedan sat. Posle tog vremena napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu (paprike slagati uspravno).
2. Sos od paradajza: Propržiti brašno na ulju. Sipati paradajz, pa dodati vodu. Sve izmešati. Dodati jednu kašiku šećera, suvi biljni začin i biber, po želji. Staviti da proključa, uz povremeno mešanje. Kada proključa, skloniti sa šporeta i preliti preko poređanih paprika, u šerpi. Krčkati na laganoj vatri, dva sata. Ne treba zapržavati.

Нема коментара:

Постави коментар