Странице

среда, 08. јун 2016.

Punjene pogačice

Testo:

  • 600 g brašna
  • 2 kašike masti (ili 100g margarina)
  • 150 g mrvljenog sira
  • 1 jaje
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka

Fil:

  • 150 g mrvljenog sira
  • 150 g sitno izrendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • 100 g sitno iseckanog suvog vrata
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašičica karija
  • 1 žumance
  • mleko

Priprema

1. Testo: U mlakom mleku podići kvasac. U dublju činiju staviti brašno, mast (ili margarin), mrvljeni sir, jaje, prašak za pecivo, so i šećer. Na kraju sipati pripremljen kvasac i zamesiti mekše testo. Testo dobro uraditi, da postane elastično, pa ga ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo podeliti na loptice, veličine ping pong loptice za stoni tenis.
3. Svaku lopticu od testa pritisnuti dnom od čaše, da bi se napravilo udubljenje za fil.
4. Fil: U činiju umutiti izdrobljeni sir i jaje. Dodati sitno iseckani suvi vrat (ili bilo šta od suhomesnatog), beli luk u prahi i kari. Viljuškom izmešati, da se sastojci sjedine.
5. U svaku pogačicu staviti po kašičicu fila, pa ih poređati u pleh, preko pek papira.
6. Preko fila, koji je stavljen u svaku pogačicu, staviti po malo izrendanog kačkavalja. Poređane pogačice premazati mešavinom žumanceta i mleka (samo testo) i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар