Странице

субота, 11. јун 2016.

Restovan krompir

Potrebno je:

  • 700 g krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice karija u prahu
  • 3 kašičice aleve paprike
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći na kockice. Naliti vodom i staviti da se kuva. Posoliti.
2. Crni luk iseckati sitno i staviti da se prži na ulju. Kada se luk ispržio dodati alevu papriku, iseckan beli luk i kari. Sve promešati.
3. Skuvani krompir ocediti i dodati u posudu sa lukom i začinima. Sve dobro promešati, posuti sa biberom i začinom, i pržiti još 2-3 minuta. Poslužiti toplo, kao prilog uz sve vrste mesa.

Нема коментара:

Постави коментар