Странице

понедељак, 13. јун 2016.

Rol baklavice sa medom

Potrebno je:

  • 1/2 kg kora za baklavu
  • 150 g mlevenog plazma keksa
  • 100 g mlevenog lešnika
  • 100 g sitno izrendane čokolade
  • 250 g margarina

Sirup za baklavu:

  • 700 g šećera
  • 600 ml vode
  • 1 štapić cimeta
  • 1/2 limuna (oljušti se kora)
  • 1/2 pomorandže (oljušti se kora)
  • 100 ml meda

Priprema

1. Rolnice: Uzeti dublju činiju, pa u nju sjediniti mlevenu plazmu, lešnik i čokoladu. Uzeti jednu koru, raširiti je, pa po ivici staviti 2-3 kašike fila. Čvrsto urolati, pa rolnice poređati u pleh, od el. šporeta. Ponavljati postupak, sve dok ima i kora i fila. Pripremljene rolnice iseći, da budu dužine, otprilike, 6-7 cm.
2. Rastopiti margarin. Sa vrelim margarinom preliti poređane baklavice i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
3. Sirup za baklavu: Staviti vodu, šećer, kore limuna i pomorandže i štapić cimeta da provri. Kada provri, ostaviti ga da kuva 10 minuta. Dodati med i ostaviti ga da ključa još 2 minuta. Izvaditi kore i cimet. Vrelim sirupom preliti prohlađenu baklavu. Saćekati da baklava upije sirup, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар