Странице

среда, 08. јун 2016.

Rolovana piletina sa krompirićima

Potrebno je:

  • 700 g belog pilećeg mesa (fileti)
  • 100 g mesnate slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 50 g graška
  • suvi biljni začin
  • biber
  • senf
  • 50 g marinirane šampinjone

Mladi krompirići:

  • 1 kg mladih krompirića
  • ulje
  • slatka aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • suvi biljni začin
  • biber
  • beli luk u prahu

Priprema

1. Pileće belo meso istanjiti nožem u što veću šniclu, pa je zatim izlupati tučkom za meso. Tako pripremljenu šniclu staviti na nauljenu alu foliju. Meso prvo začiniti, pobiberiti, pa zatim obilno premazati senfom.
2. Slaninu i kačkavalj sitno iseckati, a grašak i kukuruz koristiti pripremljen, iz konzerve.
3. Po sredini, već pripremljenog mesa, staviti iseckanu slaninicu, zatim grašak, kukuruz, šampinjone i kačkavalj.
4. Pomoću alu folije umotati u rolat, pa vezati kuhinjskim koncem. Zajedno sa folijom staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stapeni.
5. Za to vreme mlade krompiriće očistiti i staviti da se kuvaju, 10-ak minuta. U jednu posudu staviti ulje, malo slatke i ljute aleve paprike, začin, biber i beli luk u prahu. Količinu začina odredite sami. Prokuvane krompiriće (paziti da se ne prekuvaju) izručiti u posudu sa začinima i pažljivo promešati.
6. Posle 1/2 sata pečenja mesa, izvaditi pleh, odmotati foliju, okolo poređati pripremljene krompiriće i vratiti u rernu, dok meso i krompirići ne dobiju lepu, rumenu boju. Poslužiti uz salatu, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар