Странице

среда, 01. јун 2016.

Salata sa tunom

Potrebno je:

  • 1 glavica zelene salate
  • 3 veće rotkvice
  • 1 vezica sremuša
  • 1 vezica mladog crnog luka
  • 1 konzerva tunjevine u komadima (180 g)
  • 1/2 limuna (sok)
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema

1. Zelenu salatu iseckati sitno. Takođe sitno iseckati sremuš i crni luk, a rotkvice iseći krupnije. Iseckano povrće staviti u dublju posudu.
2. Tunu, dobro, iscediti od ulja, malo je viljuškom razdrobiti, pa je dodati u iseckano povrće. Posoliti po ukusu, sipati sok od limuna i maslinovo ulje, pa sve dobro promešati.
3. Razdeliti u činije i poslužiti. Idealna je, kao dodatak, uz svaku prženu ribu. Može da posluži i kao lagani obrok.

Нема коментара:

Постави коментар