Странице

четвртак, 02. јун 2016.

Šareni gulaš

Potrebno je:

  • 1/2kg svinjskog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • 1 ljuta papričica
  • 1 konzerva (manja) crvenog pasulja
  • 1 kesica začina za gulaš
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje
  • margarin

Priprema

1. Meso iseckati na sitne kockice, i staviti da se prži na mešavini ulja i margarina. Povegetiti i dodati sveže mleven biber. Dinstati uz povremeno dolivanje vode, dok meso ne omekša.
2. Luk iseckati sitno, a papriku iseći na trake. Kada je meso omekšalo dodati povrće i nastaviti sa dinstanjem.
3. Pasulj iz konzerve oprati pod mlazom tople vode, i dodati ga mesu i povrću. Dinstati pasulj sa smesom 10-ak minuta. Na samom kraju dodati začine za gulaš iz kesice, dobro sve promešati, i naliti sa 300 ml vruće vode. Ostaviti da jelo krčka pet minuta. Ako je potrebno (po ukusu) dodati suvi biljni začin. Poslužiti uz testeninu.

Нема коментара:

Постави коментар