Странице

петак, 10. јун 2016.

Sirup od limuna, pomorandže i grejpfruta

Potrebno je:

  • 2,5 kg pomorandži
  • 1 kg limuna
  • 600 g grejpfruta
  • 100 g limontusa (10 kesica)
  • 3,5 kg šećera
  • 4 l vode

Priprema

1. Voću oljuštiti koru i očistiti beli, unutrašnji deo. Iseckati na kocke i samleti u blenderu.
2. U veći lonac sipati samlevenu smesu od voća. Dodati šećer, limontus i vodu. Dobro promešati, poklopiti i ostaviti da odstoji 12 sati, uz povremeno mešanje, da bi se šećer istopio.
3. Sutradan smesu sa voćem procediti kroz gazu i sipati u flaše. Sirup razrediti sa gaziranom ili običnom vodom i uživajte u ukusu. Dobija se 7 l sirupa.

Savet

Savet:
Sirup držati u frižideru. Ja sam 3 l sipala u plastične flaše i stavila u zamrzivač.

Нема коментара:

Постави коментар