Странице

субота, 25. јун 2016.

Slane kiflice

Testo:

  • 350 g oštrog brašna
  • 300 g mekog brašna (T-400)
  • 200 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 1 kockica kvasca
  • 3 jajeta
  • 1 kašika sirća
  • 2 kašičice kašičice soli
  • 1 kašika šećera

Fil:

  • 300 g mrvljenog sira
  • 1/2 čaše kisele pavlake

Priprema

1. Testo: U toploj mešavini mleka i vode, sa dodatkom jedne kašike šećera, podići kvasac. U posudu za mešenje staviti obe vrste brašna, sve navedene sastojke, nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Fil: U izmrvljeni sir dodati kiselu pavlaku i viljuškom umutiti.
3. Nadošlo testo podeliti na pet jufki. Svaku jufku razvući u krug, podeliti na osam trouglova, pa na svaki trougao staviti po kašičicu fila i umotati kiflicu. Tako pripremljene kiflice poređati u pleh, preko pek papira, i ostaviti da narastu.
4. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka, pa preko svake kiflice staviti po parče margarina, veličine zrna pasulja. Staviti kiflice da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар