Странице

недеља, 26. јун 2016.

Slani rolati

Beli rolat:

  • 8 belanaca
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike nemlevenog maka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil za beli rolat:

  • 350 g mrvljenog sira
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 kašičica origana
  • 150 g praške šunke (tanko sečene)
  • 4 tvrdo kuvana jaja

Žuti rolat:

  • 8 žumanaca
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša (od jogurta) brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Fil za žuti rolat:

  • 350 g mrvljenog sira
  • 200 g krem sira
  • 200 g praške šunke (tanko sečene)
  • 4 kašike ajvara

Priprema

1. Beli rolat: Umutiti belanca u čvrsti šam. Pomešati brašno, mak, pecivo i so, pa dodati umućenim belancima. Sjediniti mikserom (na najmanjoj brzini). Sipati u veći pleh, obložen pek papirom, i peći na 160 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni. Ispečeno testo, zajedno sa papirom, uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
2. Fil za beli rolat: Umutiti sir i pavlaku viljuškom, pa dodati origano i sjediniti. Fil podeliti na dva dela.
3. Ohlađeni rolat odviti, skloniti pek papir i premazati polovinom fila. Preko fila poređati tanko isečene listove šunke. Premazati drugom polovinom fila, pa preko poređati sitno iseckana jaja. Uviti u rolat, premazati kiselom pavlakom i ukrasiti po želji.
4. Žuti rolat: Umutiti dobro žumanca, dok ne postanu kremasta masa. Dodati jogurt, brašno, pecivo i so. Sjediniti. Sipati u pleh, preko pek papira. Peći na 160 stepeni. Ispečeno testo, zajedno sa papirom uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
5. Fil za žuti rolat: Sir izmešati sa krem sirom i umutiti viljuškom. Dodati ajvar i sjediniti. Ohlađeni rolat odmotati, skloniti papir, pa premazati pripremljenim filom. Sa obe strane rolata staviti u dva reda šunku uvijenu u rolnice, a po sredini poređati šunku isečenu na listiće. Uviti testo u rolat, premazati mešavinom kisele pavlake i majoneza, pa ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар